Duurzaam Slopen

Wat is duurzaam slopen?

Er wordt gesproken van duurzaam slopen wanneer het sloopbedrijf zoveel mogelijk van de gedemonteerde materialen hergebruikt of gerecycled. Houten balken worden hergebruikt, glas-in-looddeuren worden hergebruikt of volledig gerecycled, willekeurig vrijkomende materialen en grondstoffen worden gerecycled en zo zijn er nog talloze voorbeelden. Het hergebruiken/recyclen van elke grondstof, afvalstof en alle materialen wordt ook wel eens ‘cradle to cradle’ of 'circulair slopen' genoemd. 

Spierings Sloopwerken houdt tijdens de sloopwerkzaamheden continu rekening om het slopen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Wij tonen graag aan dat wij meedenken aan het milieu. Zo hebben wij ook Gebruikte Bouwmaterialen Weert opgericht. Hier kunt u de materialen die wij heelhuids gesloopt hebben een tweede kans geven. Wilt u gaan verbouwen? Denk dan eerst aan het hergebruiken van materialen! 

Duurzaam Slopen Limburg

Hergebruik én recyclen: circulair slopen

Wat is het verschil tussen materialen hergebruiken en recyclen? Men spreek van hergebruik wanneer oude materialen opnieuw worden ingezet als bruikbaar materiaal. Een houten balk dat tijdens een duurzame sloop wordt verwijderd en wordt gebruik om een kast van te maken is een voorbeeld van hergebruik. Spreekt men over recycling, dan wordt de afvalstof omgevormd tot een nieuw product.

Spierings Sloopwerken garandeert ieder project op een proces waarbij duurzaam slopen hoog in het vaandel staat. Dit wordt ook wel eens ‘circulair slopen’ genoemd. Het circulair slopen brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee. Daar waar het extra omzet genereert voor de sloopbranche, kost het de opdrachtgevers meer. De hogere kosten voor het duurzaam slopen/circulair slopen worden als belemmering ervaren door menig aantal bedrijven en particulieren. Maar willen wij bij blijven dragen aan het milieu en de lage percentage qua verspilling behouden, dan is dé oplossing. 

Duurzame sloopwerken

Spierings Sloopwerken sloopt duurzaam!

Door de vele jaren aan ervaring weten wij bij Spierings Sloopwerken exact hoe wij ieder project duurzaam kunnen slopen. De gebruikte materialen en resterende afval- en grondstoffen worden zorgvuldig gescheiden. Bruikbare materialen worden meegenomen naar onze loods in Weert en het resterende afval wordt naar de betreffende stort of recycle partij vervoert. Ook bieden wij asbestsanering in Limburg én Brabant aan.

Draag bij aan het milieu en schakel Spierings Sloopwerken in om al uw projecten duurzaam te slopen. Onze deskundige werkwijze stelt ons in staat om 95% van al het gebruikte bouwmaterialen en sloopafval te hergebruiken of te recyclen! Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak dan gebruik van ons contactformulier of neem direct telefonisch contact op wanneer je direct een specialist wilt spreken!

Meer over ons

Onze projecten

U zult zeggen dat de kunst van het neerhalen van dat oude schoolgebouw, die flat, die serie versleten woningen geen kunst kan zijn, en dat het HOE van het slopen bij iedereen hetzelfde is.

Bekijk alle projecten
Liever direct een offerte aanvragen? Klik hier
Offerte aanvragen
Hebben we uw interesse gewekt? Neem contact met ons op. 0495 - 65 22 22 info@spieringssloopwerken.nl Vul ons contactformulier in